Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی زارع در مطلبی برای خبرآنلاین نوشت: در هنگام زمین‌لرزه ۴ نفر به دلیل زیر دست و پا رفتن کشته شدن و در اثر تردد مردم در ماشین های شخصی از آن شب تا بامداد، فردای آن روز آلوده ترین روز سال ۱۳۹۶ تهران شد (۳۰ آذر ۱۳۹۶) و در اثر این اتفاق ۵۰ نفر بیشتر در اثر آلودگی هوا در تهران کشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین این زلزله ۵۴ کشته (حداقل) بر جای گذاشت. این زلزله در اثر جنبایی گسل فعال ماهدشت-جنوب کرج رخ داد که در فاصله بسیار کمی در انتهای غربی گسل شمال تهران (در ورداورد) قرار گرفته است.

محاسبات نشان داد که این زلزله موجب افزایش تنش به میزان ۶ بار (۶ مگاپاسکال بر روی گسل شمال تهران در انتهای غربی خود (و در شمال شهر قدس، در غرب استان تهران) شد. چه فرض کنیم این زلزله همان زلزله اصلی بوده و چه اینکه این زلزله را مقدمه رخداد زلزله یا زلزله های بزرگتری فرض کنیم ، لازم است توجه ویژه در طی دو سال گذشته در جهت آمادگی آمادگی برای یک زمین لرزه شدید احتمالی در غرب تهران انجام می شد که تا کنون انجام نشده است. در چنین شرایطی باید گمان را بر وضعیت بدتر قرار دهیم تا تدابیر لازم اندیشیده شود.

گسل ماهدشت- جنوب کرج (مسبب زمینلرزه ۲۹-۹-۹۶ ) می‌تواند بر گسل شمال تهران نیز تاثیر بگذارد، همچنبن حرکت‌ و تکان‌های گسل ماهدشت کرج می‌تواند روی جنبایی گسل‌های مجاور از جمله شمال تهران و گسل پردیسان اثر بگذارد و موجب بروز حوادث جبران‌ناپذیری شود. زمینلرزههای شدید بر روی گسل شمال تهران با بزرگای حدود ۷.۵ و بر روی گسل پردیسان با بزرگای ۶ برآورد می شود. هر کدام از این گسل‌ها جنبا شوند ، خسارت‌های زیادی در پهنه مرکزی و جنوبی تهران بر جا می گذارند، از جمله در منطقه های ۱۴ تا ۲۰ شهرداری تهران که بیشترین محدود با پوشش خاک نرم، بالاترین تمرکز بافت فرسوده و حاشیه نشین، و بیشترین تراکم جمعیتی در آن محدوده واقع است . دلیل نرم بودن خاک ، امواج لرزه ای می تواند تشدید شود و بنابراین شدت خرابی زلزله های بعدی می تواند بیشتر شود.

براینکه آیا محققان کشور می‌توانند قطعیت یکی از فرضیه‌های مطرح شده را اثبات کنند.این امر امکان‌پذیر است اما در کشور ما تجهیزات کافی برای اثبات آن وجود ندارد. ما سال‌هاست نسبت به توجه به علم و تهیه دستگاه‌های مدرن برای سنجشهای دقیق علکی در زمینه زلزله تاکید می‌کنیم اما متاسفانه هنوز تجهیزات به‌روز وارد کشور نشده است. در دو سال گذشته نیز غیر از ده روز اول بعد از رخداد زلزله ۲۹ آذر۹۶، فقط به فعالیت بالای لرزه خیزی در در البرز مرکزی و لرزه زمینساخت این ناحیه توجه شد، ولی پس از آن لرزه خیزی محدوده تهران عملا به فراموشی رفت.

​با توجه به اهمیت شناسایی سرچشمه های فعال و گسل هائی که توانایی لرزه زائی با لایی در منطقه دارند چرا که سطح لرزه خیزی متوسط سالانه در منطقه تهران و غرب آن در دو سال گذشته (از ۲۹-۹-۹۶ تا ۲۷-۹-۹۸) به طور متوسط، در مقایسه با متوسط ساله ده ساله منتهی به ۲۹-۹-۱۳۹۶ حدود ۲ برابر افزایش نشان می دهد. . ارزیابی های لرزه خیزی در محدوده تهران نشان از وقوع ۶۰ زمینلرزه با بزرگای ۲ تا ۳.۵، و حدود ۵۰۰ زلزله با بزرگای ۰.۵ تا ۲ رخ داده است.

این افزایش به طور نسبی می تواند شاهدی بر آغاز روندی جدید در لرزه زایی منطقه در بازه های زمانی کوتاه مدت و همچنین شروع بر خامته یک نبود لرزه ای طولانی در این منطقه است. تمرکز حدود ۱۷ میلیون جمعیت ایرات ذر ناحیه یاد شده، حیاتی بودن توجه پیشگیرانه به مساله ریسک زلزله در محدوده تهران مشخص می شود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زلزله زلزله ملارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۶۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق‌بین معاون شهردار تهران به همراه مدیران عامل دو سازمان و شرکت وابسته، از پروژه‌های حوزه فنی و عمرانی غرب تهران بازدید کرد.

بر همین اساس، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران به همراه مدیران عامل «سازمان مهندسی و عمران شهر تهران»، «سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران»، «مدیرعامل شرکت خاکریز آب»، «مدیرکل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق» و «مدیرکل برنامه‌ریزی معاونت فنی و عمرانی»، از نزدیک آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی «احداث تقاطع غیر همسطح بزرگراه شهید آبشناسان _جنت‌آباد» و «اصلاح تقاطع بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه شهید چمران»، را مورد بررسی قرار داد.

حق‌بین با اشاره به حجم گسترده فعالیت‌های عمرانی در سطح شهر، تمرکز بر انجام عملیات اجرایی با حداکثر ظرفیت را ضروری خواند و بر امکان استفاده شهروندان از مزایا و آثار بهره‌برداری از پروژه‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن تاکید کرد.

وی در حاشیه بازدیدهای مذکور، ضمن حضور در محیط تجهیز کارگاه پروژه‌های عمرانی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در شمال غرب پایتخت، آخرین وضعیت اجرایی سه پروژه را جویا شد.

معاون شهردار تهران با پرداختن به پروژه دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه شهید چمران شمال گفت: این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت عملیاتی داشته و در هفته‌های آتی به بهره برداری می‌رسد.

بر اساس این گزارش، پروژه‌های مذکور شامل تکمیل دسترسی‌های تقاطع بزرگراه شهید همت، بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی، بزرگراه حکیم- بلوار تعاون و بزرگراه شهید آبشناسان _ جنت‌آباد بوده و گلوگاه‌های اجرایی هر ۳ پروژه، از جمله معارضین تاسیساتی، به تفکیک بررسی و تصمیم‌های لازم اتخاذ شد.

گفتنی است، در جریان بازدید از پروژه دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه شهید چمران شمال، صالحی شهردار منطقه ۲ تهران نیز در محل پروژه حضور پیدا کرد و درباره احداث فضای سبز پروژه به منظور بهره‌برداری قریب‌الوقوع از آن، بحث و تبادل‌نظر شد.

کد خبر 6097935

دیگر خبرها

  • دستور سرپرست فرمانداری ملارد برای برخورد با انشعابات غیرمجاز
  • دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • بندرچارک لرزید
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • تقسیم استان تهران / استان تهران غربی : شهریار، ملارد، بهارستان و پرند / استان تهران شرقی : ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک
  • جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند